Kuhano belo vino z jabolko in belim rumom

Posodobljeno:

V večjo posodo zlijemo 1 liter kvalitetnega belega vina, 2 cimetovi palčki in 8 klinčkov. Jabolko narežemo na krhlje ter vmešamo v tekočino. Dodamo 5 dcl vode, 4 dcl jabolčnega soka ter 2 dcl belega ruma – vse skupaj dobro premešamo. Po želji lahko dodamo še nekaj medu ali sladkorja vendar ne pretiravajte.

Kuhano vino ne sme zavreti, da ne izhlapi alkohol. Na zdravje!

Sestavine:

  • 1 L kvalitetnega belega vina
  • 5 dcl vode
  • 4 dcl jabolčnega soka
  • 2 dcl belega ruma
  • 2 cimetovi palčki
  • 8 klinčkov
  • Sladkor po okusu

Postopek:

V večjo posodo zlijemo 1 liter kvalitetnega belega vina, 2 cimetovi palčki in 8 klinčkov. Jabolko narežemo na krhlje ter vmešamo v tekočino. Dodamo 5 dcl vode, 4 dcl jabolčnega soka ter 2 dcl belega ruma – vse skupaj dobro premešamo. Po želji lahko dodamo še nekaj medu ali sladkorja vendar ne pretiravajte.

Kuhano vino ne sme zavreti, da ne izhlapi alkohol. Na zdravje!